Праг опен – фул контакт правила

На позив организатора турнира, сенсеија Арсена Бултаева, уз одобрење Канча Хиденори Ашихаре, Ашихара савез Србије узео је учешће на отвореном првенству фул контактних стилова, које је одржано у Републици Чешкој у Прагу, у спортској хали Т.Ј. „СОКОЛ“, на адреси Czech Republic, Prague, Polská street 2400/1a, 120 00 Prague 2 – Vinohrady, дана 29.02.2020.године.

Делегација и репрезентација Србије је била у саставу:

1. Светлан Скендеровски (главни судија и тренер)

2. Сандра Спасић (угловни судија)

3. Сања Стојаковић (тренер)

4. Кристина Арсић(такмичарка, сениорке, борбе,-60 кг

5. Анастасија Стојаковић, јуниорке, борбе -60 кг

6. Богдан Костић, деца до 10 год, борбе -45 кг

На турниру је учествовало 260 такмичара у различитим узрасним и тежинским категоријама из 14 земаља. Такмичење је почело у 11 ч и завршено је око 19 часова. Такмичење се одвијало на 3. татамија.

Запажен успех на овом такмичењу је било освајање 3.места које је остварила Кристина Арсић у својој категорији. Циљ одласка на ово такмичење је била контрола такмичарске форме у оквиру  годишњег циклуса припрема за Светско првенство које ће се одржати у Новембру месецу 2020 године у Букурешту у Румунији. Кристина је у 1 колу победила словакињу Јарошћук Ану, у другом колу је изгубила, после другог продужетка на килажу од рускиње Џунаи Алиеве. У борби за треће место је победила чехињу Данову Кристину. Ово је било друго контролно такмичење у овом циклусу а прво које је дало резултате, што показује да су припреме ишле у добром току. Следећа провера је АКРО у Букурушту у месецу Априлу.

flashmul

video-1583342999