U SUSRET 5-om BEOGRADSKOM AŠIHARA TROFEJU

Turnir koji se odomaćio na sportsko borilačkoj sceni Beograda  i istovremeno zauzeo važnu poziciju na međunarodnoj lestvici, kada je Ašihara sport u pitanju, Beogradski Ašihara Trofej, održaće se 1-og Oktobra u velikoj sportskoj hali sportskog društva Radnički na Crvenom Krstu. Već od jutarnjih časova počeće kvalifikacione borbe a početak finalnih borbi je predviđen za 17 časova, i svi koji su opredeljeni za ovakvu vrstu sportskog događaja, moći će da prisustvuju velikoj borbi za prestiž između sportista Rumunije, Mađarske, Austrije, Švedske, Danske, Letonije i Srbije.

Oni koji su imali prilike da prisustvuju, bilo kom od dosadašnjih održanih četiri trofeja, bili su svedoci uzavrele takmičarske atmosfere i borbe do posledenjeg daha za svaki poen. Obzirom da će ove godine prvi put učestvovati Danska, Švedska, i letonija očekuje se prava paklena atmosfera na beogradskom tatamiju.

Pripreme za ovu manifestaciju su u punom jeku, a za ovu godinu su predviđene i neke novine koje se odnose na scenografiju turnira kao i snimanje finalnih borbi koje će pratiti i beležiti tri kamere naše domaće sportske televizije SOS kanala  koji je i medijski sponzorovog turnira.

Od pre dve godine, kada je ovaj turnir dobio i međunarodni karakter, srbija se na ovom turniru predstavlja kao ful kontakt reprezentacija Srbije, tako da će boje i zastavu naše zemlje ove godine braniti dvadeset reprezentativacaiz nekoliko sportskih ful kontaktnih pravaca Ašihare, Kjokušina,Tajlandskog boksa, Šoto karatea, Kik boksa, i Kjokušinđucu-a.

Značaj ovog turnira je prepoznao i grad Beograd koji ovaj, možemo slobodno reći spektakularni sportski događaj podržava treću godinu za redom, preko gradskog sekretarijata za sport i omladinu.

Da sportisti čvrstih pesnica znaju da se dobro zabavljaju oduvek je bila javna tajna tako da je za kraj ovog turnira predvidjen Sayonara party u restoranu Karuso na Terazijama. Lokacija je prevashodno odabrana, zbog stranih sportista, jer će uz prigodnu večeru i dobru zabavu u izuzetnom ambijentu imati prilike da vide Beograd kao na dlanu.
trofej 

video: 5-ti Beogradski Ashihara Trofej