EKSKLUZIVNA VEST

2.Oktobra.2010.godine održaće se četvrti po redu beogradski Ašihara trofej Ovo takmičenje je prošle godine dobilo medjunarodni karakter i od prijavljenih 42 takmičara, učestvovalo 36 takmičara iz tri zemlje Srbije, Rumunije i Madjarske.

Ove godine će biti nekoliko novina koje će ovom takmičenju podići ugled kako u Srbiji tako i na medjunarodnom planu. Pre svega takmičenju će se pridružiti još jedna zemlja a to je Austrija.

Pored postojećih klasa, kadeti i B klasa seniori, takmičenje će dobiti i nekoliko novih klasa  a  to će biti klasa juniora kao i seniorska A klasa. Svakako da će uvodjenje A klase dati posebnu čar ovom takmičenju jer će sada i srpska publika imati priliku da gleda najbolje borce iz ove četiri zemlje.

A sada sledi ekskluzivna vest. Najvažnija novina je da je izmedju tri saveza Ashihra kaikan saveza, full kontakt kyokushinkai saveza i kyokushin budokai saveza napravljen istorijski dogovor da na ovom takmičenju reprezentaciju Srbije predstavlja jedinstvena full kontakt reprezentacija sastavljena od takmičara iz ova tri saveza. Cilj ovog dogovora je da se otpočne sa ujedinjavanjem srpskih full kontaktnih borilačkih veština udarca a da sa druge strane to ne znači centralizovanje vlasti ili asimilaciju bilo kojeg člana. Ovo je ujedinjavanje u svrhu napretka svih onih koji se udružuju u ovaj poduhvat kao i zauzimanje što bolje pozicije na medjunarodnoj sceni za sva tri saveza. Ideja nije nova, neuspešnih pokušaja na ovu temu je bilo oduvek. Ono po čemu je orginalna ova ideja je da ona funkcioniše već u praksi a da je tek sad obelodanjujemo. Ovaj sistem provereno funkcioniše već godinu dana. Sigurni smo da je pravi recept bio u nenametanju liderske pozicije sa bilo čije strane a kada su upućivani pozivi od bilo kog saveza drugom savezu ovi su se odazivali bezrezervno. Na taj način su akteri ove jedinstvene akcije otvorili vrata svima onima koji pod istim uslovima žele saradnju i pritom omogućili svojim učenicima da se oprobaju i u drugim stilovima kao i na drugim takmičenjima. Mogućnosti za saradnju ovakve vrste su bez granica i u potpunom su skladu sa trendom ukidanja granica na Evropskom nivou. Za članove ova tri saveza iz ovog dogovora samo proizlaze benificije (obilazak većeg broja turističkih destinacija, širi krug sportskih prijatelja, afirmacija ličnog imena na širem sporskom planu, uvećavanje znanja iz oblasti borilačkih veština i.t.d.) a težiće se cilju da član bilo kog kluba iz ova tri saveza može trenirati u bilo kom klubu bilo kog saveza ma gde da je uplatio članarinu.

Pozivamo vas da se i vi svojim prisustvom uverite u funkcionisanje ove orginalne ideje i dodjete u sportsku halu Radnički na Crvenom Krstu (Vojvode Šupljikca 37) u Subotu 2.Oktobra sa početkom u 9h (kvalifikacije) od 17h (finalne borbe).

Sigurni smo da ćete uživati u borbama a vaša podrška srpskim reprezentativcima će biti dodatni motiv za postizanje što boljeg rezultata.

Ovu manifestaciju su podržali gradski sekretarijat za sport, opština Vračar kao i mnogobrojni prijatelji Ašihara sporta.