ISTORIJSKI NASTUP FULL CONTAKT REPREZENTACIJE SRBIJE

Na 1-om otvorenom prvenstvu u kyoukushin kan karateu odrzanom u Beču u Subotu 21 Maja 2011 godine, ideja o srpskom ujedinjenju full kontakt stilova i nastupu zajedničke reprezentacije, postala je stvarnost i van granica naše zemlje. Reprezentaciju je predvodio Žarko Dukić, jer je ovo bio turnir u organizaciji njegove asocijacije, a iza boraca na tatamiju u toku borbe stajali su njihovi treneri, pa su priliku da se predstave u ovoj organizaciji imali i Vojkan Bižić i Svetlan Skenderovski. Reprezentacija je imala pet predstavnika u raznim kategorijama a to su:
1.Miloš Jakovljević -70 kg (kyokushin kan)
2.Mirko Rašić -80 kg (full kontakt kyoukushinkai)
3.Dragan Nikolić -90 kg (full kontakt kyoukushinkai)
4.Marko Stojanović -90 kg (Ashihara)
5.Uroš Ivanović +90kg (full kontakt kyoukushinkai)
Turnir su obeležili ruski i bugarski, možemo slobodno reći profesionalni timovi, koji su već u prvom naletu eliminisali skoro sve naše predstavnike. Jedinu šansu koju je dobio mladi Miloš Jakovljević, uspeo je da iskoristi na pravi način, pa je u prvom kolu veoma efektno nokautom eliminisao hrvatskog takmičara.
Zahvaljujući ovoj pobedi, borbenosti koju je pokazao ovaj mladi i perspektivni srpski „fighter“ i pored izgubljenog meča u borbi za treće mesto nastup srpske reprezentacije nije ostao nezapažen.
Krajnji utisci svih članova srpske delegacije su jednoglasni da je priča o uniji full contakt stilova tek počela a da se već nazire da je ideja prava jer smo svi na okupu a niko nije izgubio svoju auteničnost.
Za kraj da kažemo da se ova ideja širi brzinom svetlosti i da su u ovoj, za sada nezvaničnoj uniji, podršku dala četiri saveza kyokushin kan savez Srbije ( Žarko Dukić), full contakt kyoukushinkai karate savez Srbije ( Vojkan Bižić), Ashihara kaikan savez Srbije (Saša Anđelić) i IKA savez Srbije (Božidar Purić).
Pozivamo i sve ostale saveze da se bez ustezanja pridruže ovoj ideji i da otvore puteva većih sportskih mogućnosti, druženja i uvećavanja znanja kao i predstavljanja na međunarodnoj sceni naše zemlje sa najboljim borcima koje imamo. Zajedno možemo postići krajnji cilj a to je da Srbija postane velesila kada su u pitanju full contakt stilovi.