SEMINAR ZA PAMĆENJE!

U Soko Banji u periodu od 17-19 Januara 2014 godine održan je prvi zimski vikend seminar u organizaciji Ashihara kaikan saveza Srbije. Ovaj seminar na kome je učestvovalo 40 sportista ostaće zapamćen po radnoj i po atmosferi druženja koja je vladala tokom ova tri dana.

Organizaciono sve je bilo „pod konac“ jer je „konce u rukama“ oko organizacije držao Božidar Purić. Smeštaj i hrana optimalno dobri u okviru cene koja je bila svima prihvatljiva. Imalo je i šta da se obiđe u ovom lepom turističkom mestu jer je vreme za ovo doba godine pogodovalo kratkim šetnjama.

Radni program seminara je u potpunosti ispunjen a po reakcijama učesnika videlo se da su svi treninzi ostavili dobar utisak na učesnike. Ono što posebno treba izdvojiti je da su Milutin Nikolić i Katarina Stanisavljević u okviru polaganja za svoj drugi kyu prošli kroz velika iskušenja u borbi sa 10 protivnika u trajanju po 1 minut, i oboje su bili veoma uspešni.

Možda bi trebalo napomenuti da su svi treninzi bili dobro tematski odabrani i da su bili na vrhunskom nivou prenošenja znanja, što se i moglo primetiti, jer su svi uživali u lekcijama iako su treninzi bili u trajanju od po dva sata.

Utisak je da su svi, koji su učestvovali na ovom seminaru, otišli kući sa idejom da dođu i sledeće godine.

Ako je suditi po ovom utisku vredelo je čekati da se dogodi i prvi zimski seminar i da se ovaj termin i mesto održavanja upišu u godišnji kalendar aktivnosti saveza.