SREBRO I BRONZA ZA SRPSKE AŠIHARISTE

Na trećem prvenstvu Evrope za kadete i juniore održanom od 10-12 Decembra 2010 u Rigi u Letoniji, Srbija je imala 100%-tni učinak jer su oba reprezentativca osvojila medalje. Katarina Stanisavljević je osvojila srebrnu medalju u kategoriji -51 kg u uzrasnoj kategoriji 16-17 godina, a Bogdan Vujović bronzu u apsolutnoj kategoriji u uzrasnoj kategoriji 16-17 godina.

srpska delegacija sa osvojenim medaljama sa domacinom turniraLetonija,Riga,zimski Decembar

Obzirom da je ova godina bila izuzetno uspešna jer su Srbi osvojili bronzu na svetskom prvenstvu, i uzeli znatan broj medalja na evropskom kupu u Mađarskoj kao i 4-tom beogradskom trofeju, nije bilo pritiska da se napravi rezultat po svaku cenu pa je to i saopšteno juniorima da ne moraju da „jure“ rezultat. Sa druge strane očigledno je bilo da su Katarina i Bogdan imali druge planove koje su i ostvarili osvojivši ove medalje..

Ovako fantastičan rezultat se nije očekivao, a značajnije od toga je što su ovi juniori širom otvorili vrata srpskoj Ašihara reprezentaciji na međunarodnoj sceni za sve buduće generacije da ih dočekuju sa poštovanjem.

Na kraju da zaključimo da sa ovakvim mladim kadrom treba očekivati izuzetne rezultate u budućnosti.