SUDIJSKI SEMINAR

U organizaciji Ashihara kaikan saveza, u kafeu s.c.“Vračar“, 9 Marta sa početkom u 19.30 održan je drugi sudijski seminar za 2014 godinu. Razlog učestalog okupljanja delioca sportske pravde (drugi put za ovu godinu) su nova pravila i uskladjivanje sa njima. Seminar je bio planiran u tri dela:

Prvi deo je bio rezervisan za postupno čitanje i objašnjavanje svih članova pravilnika, drugi deo je bila video prezentacija postizanja poena tokom borbe ili sporne situacije tokom borenja (iskorišćeni su materijali iz emisija o Ashihara sportu sa SOS kanala) a za kraj je bio predvidjen praktični deo u sali. Zbog potpunog poštovanja ovog protokola seminar je trajao puna četiri sata.

Novina koju je uveo Svetlan Skenderovski, začetnik Ashihara sporta u Srbiji, je izazov sudijskim odlukama tokom takmičenja (po uzoru na tekvando i tenis) a počeće da se primenjuje već od 29 Marta na 7.om Beogradskom Trofeju. Ova prilika je iskorišćena da se dodele brendirane sudjske košulje, podele prevedene kopije pravilnika i utanači naknada za sudijsko angazovanje.

Mora se istaći da novoizabrani predsednik sudijske organizacije Božidar Purić radi vredno na uspostavljanju ozbiljne sudijske organizacije Ashihara saveza.

video izveštaj možete pogledati na ovom linku