ZAVRŠEN 4-ti ASHIHARA BEOGRADSKI TROFEJ

Kako je i najavljeno dana 2-og Oktobra u Subotu u hali s.d.“Radnički“ na Crvenom Krstu održan je četvrti po redu beogradski trofej.Turnir je otvorio gospodin Nemanja Radović zamenik gradskog sekretara za sport što je stvorilo posebnu obavezu svim učesnicima da zbog podrške ovog sekretarijata daju sve od sebe i ostvare uspeh.

Ceromoniju svečanog otvaranja obeležio je i čin dodele priznanja velikom majstoru sensei-u Slobodanu Djordjeviću za životno delo iz oblasti borilačkih veština koju mu je uručio gospodin Nemanja Radović.

Održavanje ovog turnira će ostaviti traga na istorijat Ashihara sporta jer je po svemu bio specifičan. Pre svega treba istaći da istorijski dogovor tri saveza da nastupe kao jedinstvena reprezentacija Srbije, nije mogao da ne donese rezultate, a na kraju ovog teksta imaćete priliku da se uverite kroz listu zvaničnih rezultata sa ovog turnira da su Srbi osvojili četiri zlatne medalje, Austrijanci tri, Rumuni jednu a Madjari su nažalost ostali bez najviših odličja. Fantastičan uspeh koji ne bi bio ostvaren da se predsednici saveza nisu imali sluha i vizionarske poglede u budućnost za sva tri svoja saveza.

Organizacija turnira je bila na vrhunskom nivou sa dosad nevidjenom tehničkom podrškom zahvaljujući firmi ISS..Sudijske odluke usaglašene, atmosfera dostojna jednog velikog medjunarodnog takmičenja na kome je nastupilo 55 takmičara iz četiri zemlje.Takmičari su imali obezbedjenu hranu zahvaljujući keteringu firme „Natron frost“. Voda za takmičare i ostale učesnike turnira je bila obezbedjena zahvaljujući Knjaz Milošu i firmi Natura.Svi strani takmičari su imali obezbebedjen prevoz mini busevima zahvaljujući limuzin servisu iz Beograda. Kompletnu pripremu materijala i štampu za ovo takmičenje veoma profesionalno je uradila knigoveznica i štamparija „Drobnjak“. Za takmičare su od strane turističke agencije „Oktopod“ i „Filip Travel“ obezbedjene specijalne nagrade.Letovanja u Grčkoj od agencije „Oktopod“ dobile su naše najbolje juniorke Jelisaveta Mandarić i Katarina Stanisavljević, koje su osvojile dve bronze,  a od predstavnice agencije „Filip Travel“ uručena je nagrada Milovanu Djekoviću osvajaču zlatne medalje u kategoriji do 75 kg koji je ujedno proglašen za najboljeg domaćeg borca turnira. Svi nosioci zlatnih medalja su dobili i sportske satove sa srpskim grbom.Majce sa logoom turnira koje su ovoga puta ostavile bez daha sve one koje su je dobili ili kupili uradila je štamparija „Sitograf“. 

U predivnom ambijentu vile Jelena u pauzi za ručak vodje timova i treneri , sudije i funkcioneri saveza su imali obezbedjen ručak. Spavanje je bilo obezbedjeno u hotel Slaviji a moramo da naglasimo da je nivo usluge i profesionalnosti prema Ahiharistima koje su iskazali radnici ovog hotela prosto rečeno bio sjajan.Medicinsko dežurstvo tokom turnira obezbedila je klinika „Bel Medic“.

Na kraju Sayonara Party na splavu „Vilenjak“ u bloku 45 na Savi gde je pretilo potonuće od razigranih sportista i prijatelja saveza koji su došli da proslave ovaj nezapamćen uspeh beogradskog Ashihara saveza. Krivci za ovako dobro raspoloženje su pre svega bili gazda „Toša“ koji je pripremio paletu srpskih predjela, obilje salata i naravno na kraju sve to začinio roštiljem a drugi saučesnik je bio klupski pevač Toni sa svojim bendom koji je svojim repertoarom naterao i one najtvrdokornije da zaigraju uz njegove taktove.

Sve u svemu u Nedelju ujutro na odlasku svi strani učesnici su ovaj turnir ocenili desetkom u svim segmentima. Austrijanac je čak istakao da u njegovoj 20-to godišnjoj karijeri nikada do sada nije imao priliku da učestvuje na ovako dobro organizovanom turniru gde se mislilo i na najsitnije detalje a posebno ugodnost svih takmičara.

Od skromne zamisli do značajnog turnira za grad Beograd reče predsenik saveza Svetlan Skenderovski kada se obraćao sportistima.Upravo to se i desilo uz nesebičnu pomoć prijatelja saveza.

Za kraj izveštaja slede i zvanični rezultati 4-tog Beogradskog Ashihara Trofeja:

4-th Belgrade Ashihara Trophy

– Official result –

 

Junior girl:

1.      Claudia Tanasije Didina – Romania

2.      Zsofia Piacsik – Hungary

3.      Katarina Stanisavljević – Serbia

3.      Jelisaveta Mandarić – Serbia

 

Junior boy:

1.      Bogdan Vujović – Serbia

2.      Andras  Piacsik – Hungary

3.      Andrei Mocan – Romania

3.      Marian Maican – romania

 

Senior B class (-75 kg)

1.      Bozidar Gencev – Austria

2.      Dominik Matesa – Austria

3.      Dragan Ionut – Romania

4.      Velimir Radosavljević – Serbia

 

Senior B class (-85 kg)

1.      Stefan Pesic – Serbia

2.      Uroš Majstorovic – Serbia

3.      Adrian Diaconu – Romania

3.      Dejan Domanovic – Serbia

 

Senior B class (+85 kg)

1.      Slavisa Obradovic – Serbia

2.      Dan Faur – Romania

3.      Davor Ilic – Austria

3.      Dragan Jokic – Serbia

 

Senior A class (-75 kg)

1.      Milovan Djekovic – Serbia

2.      Sebastian Neghina – Romania

3.      Vlad Busca – Romania

3.      Vladut Georgie Dragna – Romania

 

Senior A class (-85 kg)

1.      Petar Barudzija – Austria

2.      Marko Djukic – Serbia

3.      Petre Bulgaru – Romania

3.      Daniel Vacht – Austria

 

Senior A class (+85 kg)

1.      Emanuel Lebo – Austria

2.      Andrija Bozovic – Serbia

3.      Vuk Ribic – Serbia

3.      Alexandru Necolae – Romania

svečano otvaranjedscf8471dscf8627dscf8624dscf8592dscf8594