OSVOJENA PRVA MEDALJA NA SVETSKOM PRVENSTVU


Na 16-om svetskom prvenstvu, poznatijem kao Sabaki Challenge Spirit takmičenje, koje je održano u Danskoj u gradu Viborg od 1-5 Aprila 2010 god. , srpski reprezentativac član kluba “ HYO“ Marko Stojanović osvojio je bronzanu medalju.
Ovako fantastičan uspeh niko nije očekivao ali da ne budemo preskromni, naslućivala se ovakva mogućnost, kroz borbe koju su prikazali naši reprezentatici na 2-om prvenstvu Evrope u Brašovu, nekoliko meseci ranije.
Nekada najsmeliji snovi sada su postali stvarnost zahvaljujući potpunoj predanosti kojom su se reprezentativci pripremali za ovo istorijsko prvenstvo za naš savez.
Zlatnim slovima biće ispisano ime takmičara, datum i takmičenje u svim ašihara spisima koja se budu vodila kao primer koji treba da slede buduće generacije
Ovaj uspeh ima veliki značaj za sve ašihariste jer sada pripadaju elitnom krugu onih borilačkih sportova koji su osvajali najviša odličja na svetskim prvenstvima i danas svi Ašihara kaikan prepoznaju kao sport u kojem postoji stručni kadar i takmičarski potencijal za velike rezultate.