VELIKI USPEH SRPSKIH AŠIHARISTA U MAĐARSKOJ

Srpska Ašihara reprezentacija je ostvarila veliki uspeh. 22.Maja 2010 godine održano je 9-to otvoreno prvenstvo Madjarske na kom je srpska reprezentacija uzela učešće po treći put. Ovoga puta opterećeni ostvarenim rezultatima iz prethodne dve godine, osećala se neka strepnja, bez obzira što je rukovodstvo saveza naglasilo takmičarima da ne očekuju velike rezultate, već samo dobar prikaz srpske škole borenja.

Takmičenje, koje je održano u Dunaharastzi-ju,  je bilo spektakularno po broju takmičara koji su uzeli učešća, tačnije bilo ih je 180 iz šest zemalja. Ove godine je došla i Rumunska reprezentacija i to samo govori kolika je bila konkurencija, jer su Rumuni u vrhu svetske klase kada je u pitanju Ašihara sport.

Pored ostvarenih izuzetnih rezultata koji slede, treba dodati da je sudijska misija imala potpuni uspeh, i da su srpske sudije podnele veliki teret delenja sportske pravde na tatamiju. Cela delegacija je bila ponosna na naš sudijiski tim, kome je ukazano poverenje, da sude i finalne borbe.

Srpska reprezentacija je osvojila 9 medalja a rezultati su sledeci:

1.Ana Anđelić                          poletarci-srebrna

2.Maša Čačija                           pionirke-bronzana

3.Rastko Anđelić                    pioniri-zlatna

4.Katarina Stanisavljević    juniorke-bronzana

5.Miloš Bešević                        juniori-zlatna

6.Milan Bojić                             seniori -75 kg-zlatna

7.Miloš Robović                      seniori +90 kg-zlatna

8.Vuk Ribić                                seniori +90 kg-srebrna

9.Vladimir Paunović             seniori +90 kg-bronzana