А.К.Р.О. Румунија опен 2023

Дана 5 и 6 Маја 2023.године, одржан је традиционални међународни турнир Ашихара Карате Румунија Опен, у месту Изворани код Букурешта у Румунији, у олимпијском комплексу Сиднеј 2000.

На овом турниру учешће је узело 400 такмичара из Румуније, Србије, Данске и Шведске. Српска Ашихара делегација је имала 23. члана од чега је на такмичењу учествовало 16. спортиста. Српски тим су сачињавали:

1. председник Савеза Србије-Светлан Скендеровски

2. тренер клуба Хјо-Жељко Мандић

3. тренер клуба Тсуру-Саша Анђелић

4. тренер клуба Будућност-Милан Јованов

5. судија Кристина Арсић

6. спортисти из клуба ХЈО : Димитрије Стојковић и Урош Мандић

7. спортисти из клуба Тсуру: Растко Анђелић, Ана Анђелић, Андрија Ашанин, Алекса Перовић, Петар Новичевић, Ирена Радивојевић, Мико Брашњевић, Теодора Срећковић, Барбара Каровић, Милица Нешић и Ана Милошевић

8. спортиста из клуба Црна Мамба: Лазар Миличевић

9. спортиста из клуба Будућност: Александар Лађевић

10. спортиста из клуба Обилић: Филип Радуловић

11. родитељи: Иван Стојковић и Дејан Лађевић

Највећи успех су постигли спортисти клуба Тсуру који су освојили једну златну медаљу: Растко Анђелић- борбе, једну сребрну медаљу: Растко Анђелић- Кате и три бронзане медаље: Андрија Ашанин-борбе, Петар Новичевић-борбе, Алекса Перовић- борбе. Преостале три бронзане медаље освојили су: Лазар Миличевић-борбе из Црне мамбе, Александар Лађевић-борбе из Будућности и Филип Радуловић- борбе из Обилића.

Српски тим је у укупном пласману делио 10.-то место од 21.-ог тима који су узели учешће на овом такмичењу.

Свеукупни утисак је да је постигнут завидан резултат а да су репрезентативни спортисти на путу узлазне форме које се темпира за Светско првенство у Јапану у Новембру месецу.

српски тим на А:К:Р:О опен 2023
Растко Анђелић- освајач златне медаље