GODIŠNJA SKUPŠTINA ZA 2012-tu GODINU

22 Decembra 2012 godine u svecanoj sali kafea „AURELIO“ na trgu Republike, odrzana je godišnja skupstina  Ashihara kaikan saveza.

Oko 130 članova skupštine koji su se okupili za ovu priliku, rukovodstvo saveza je prijatno iznenadilo, jer je radni deo skupštine bio potkrepljen video prezentacijom, pa je izbegnuta uobičajena monotonija kad je ovaj deo skupštinske aktivnosti u pitanju.

Rasplet velike neizvesnosti, koja je vladala tokom cele godine, usledio je početkom svečanog dela skupštine i proglašavanja najboljih sportista za 2012-tu godinu.

Za najbolju kadetkinju, drugi put za redom, proglašena je Milja Ponjavić.

Za najboljeg juniora proglašen je Predrag Ranđelović.

Za najbolju juniorku proglašena je Kristina Arsić.

Za najboljeg seniora za 2012 godinu proglašen je Vuk Ribić.

Pored nagradjenih sportista rukovodstvo Ashihara saveza je uručilo plakete zahvalnosti i prijateljima i sponzorima saveza bez kojih se ništa značajno u toku 2012 godine ne bi moglo uraditi. Medju nagradjenima su:

1. Boško Spasić

2. Mladen Stanisavljević

3. Vladan Savić

4. Srđan Bulatović

5. Milan Bojić

6. Dragana Katić

7. Božidar Purić

8. Goran Krstić

9.  Aleksandar Mišković

10.Dalibor Terzić

11.Dragan Živić

12. Goran Gligorijević

13. Milan Ponjavić

Dodeljena je i jedna grupna zahvalnica volonterima Ashihara saveza, koji su podneli ogroman teret na svojim leđima tokom cele godine, pri svakoj aktivnosti saveza.

Zaključeno je da je 2012 godina bila veoma uspešna za ovaj savez i da je pored bilansa od ukupno osvojenih 26 medalja od toga 9 zlatnih, 9 srebrnih i 8 bronzanih, taj uspeh još značajniji jer je osvojena i prva zlatna medalja na svetskim prvenstvima a što je uspelo Kristini Arsić u juniorskoj konkurenciji

Pored ovih značajnih sportskih rezultata naglašeno je da je Ashihara savez pokazao velike organizacione sposobnosti, jer je sopstvenim sredstvima i ljudstvom, uspeo da organizuje Ashihara Sabaki Svetsko prvenstvo i tako uspeo da građanima Srbije ponudi veliki borilački spektakl.

Kao veoma značajan momenat za dalji razvoj Ashihara sporta istaknuto je da je Ashihara kaikan savez Srbije postao i pridruženi član.Sportskog Saveza Srbije.