ГОДИШЊА СКУПШТИНА САВЕЗА ЗА 2020 ГОДИНУ

Дана 16.01.2021. године одржана је годишња скупштина Ашихара савеза за 2020 годину. Место одржавања је било у тренажном Ашихара центру у Београду на адреси Милорада Бонџулића бр.3. Почетак радног дела скупштине је био у 15 часова. Скупштини су присуствовали председник савеза Србије, Светлан Скендеровски, спортски директор савеза Данко Стојаковић као и лидери клубова и помоћни тренери у клубовима.

Од тренера клубова били су присутни: Милан Јованов (Будућност Београд), Саша Анђелић и Растко Анђелић (Цуру Београд), Богдан Вујовић и Урош Мајсторовић (Хјо Београд), Кристина Арсић ( Вожд Београд), Дејан Ђорђевић, Бранислав Арсић и Дејан Христов (Ооками Београд), Душан Мандарић, Вукашин Мандарић и Ненад Алексић (Тора Београд), Сања Стојаковић и Славиша Миленковић ( Мамба Раља), Миљана Милић (Ирука), Марјан Торбица и Марко Петрић (Опленац Топола), Слободан Јовановић и Глигорије Јовановић ( Обилић Чачак), Горан Манић ( Тигрови Пирот), Александар Босанац ( клуб у оснивању Смедерево).

оправдано одсутни (Сандра Спасић-генерална секретарка) и Бојан Вељковић (Нирвана Смедерево)

чланови управног одбора нису ни позивани на седницу због настале ситуације

неоправдано одсутни Милутин Николић (СД Ашихара Смедерево) и Душан Трајковић (Будућност Београд)

Седницом је руководио председник савеза који је укратко образложио да је због пандемије савез у току календарске године имао само две активности:

1. Фул контакт опен Праг у Фебруару месецу (Кристина Арсић-Бронзана медаља, борбе)

2. Београдски Трофеј за 2020 годину који је одржан у Децембру месецу на коме је учествовало 70 такмичара из 12 клубова из Београда и Србије.

Финасијских трансакција преко рачуна савеза за 2020-ту годину није ни било обзиром на ванредну ситуацију па финасијски извештај није ни приложен.

Поставило се и питање плаћања чланарине међународној федерацији за 2021. годину и договор је био да клубови по усвојеној одлуци из 2018 године уплате средства на рачун савеза.

Зимски викенд семинар је договорен за крај месеца Фебруара а тачан датум и место ће бити накнадно објављени.

Место одржавања летњег семинара ће бити одређено гласањем тренера када стигну понуде од Омладинског кампа Караташ и хотела Лепенски Вир. Летњи семинар ће се одржати почетком месеца Августа.

Планирана су следећа такмичења на националном нивоу: Март-Национално првенство (Топола), Мај – Мамба куп (Сопот), Октобар – Београдски трофеј (Београд) и Децембар – Првенство Београда за млађе категорије (Београд)

Планирана такмичења на међународном нивоу: 27 Фебруар – Фул конкат Опен Праг (Праг), Новембар – Светско првенство ( Букурешт).

Под тачком разно разговарало се на две теме и договорено је следеће:

1. Саша Анђелић ће окупити спортисте из свих клубова и радити припреме са њима за кате за Светско првенство. Време и место тренинга ће он одређивати. Сваки клуб ће предложити спортисте за које сматрају да могу да нас достојно репрезентују на Светском првенству у категорији ката.

2. На предлог Душана Мандарића договорено је да се клубови међусобно посећују ради спаринговања.

За време одржавања радног дела скупштине пекло се прасе. По завршетку радног дела скупштине одржан је свечани ручак и подељени су пригодни поклони свим учесницима годишње скупштине.годишња скупштинапрасе