Летњи камп 2021- Лепенски Вир

У периоду од 1-7 Августа 2021 год. у хотелском комплексу Лепенски Вир у Доњем Милановцу одржан је летњи Ашихара камп. Камп је имао 80 учесника од којих је 70 спортиста вежбало три пута дневно у кимонима а остали су се придруживали на јутарњим тренинзима који су били предвиђени за кондицију и снагу. На кампу је учествовало 50 спортиста и пријатеља Ашихара савеза из Србије под вођством сенсеија Светлана Скендеровског и 30 спортиста и пријатеља Ашихара клуба Арес из Брашова из Румуније које је предводио Шихан даи Дан Матусеа.

Програм кампа је био осмишљен са циљем да се увећа општа кондиција, борбена кондиција и побољша техника. Циљ је постигнут вежбајући три пута дневно током 6 дана трајања кампа. Концепт јутарњих тренинга је био заснован на функционалном тренингу али је било и занимљивих изненађења као што је био тренинг Нипон Зенго концепта који се показао као изузетан изазов у кондиционом смислу као и фудбалска утакмица између Ашихара спортиста Србије и Румуније.

Подневни тренинзи су били предвиђени за Кате и за овај камп су одабране Наге но Ката соно сан и Кумите но Ката соно го. Кроз ову врсту тренинга увежбавале су се технике бацања као и захтевно комбиновање ручних и ножних техника.

Вечерњи тренинг је започињао са спаринг комбинацијама а на крају сваког тренинга су се радили спаринзи са по двадесет измена у трајању од једног минута. Овај начин вежбања је помогао да се повећа борбена кондиција.

Јутарње и вечерње тренинге су водили селектор Ашихара репрезентације Србије Дејан Ђорђевић и тренер репрезентације Славиша Миленковић. Ката тренинге је водио Шихан даи Дан Матусеа. Тренерски допринос вођењем тренинга су дали и Сенпаи Саша Анђелић са својим помоћним тренером Растком Анђелићем као и Сенсеи Сања Стојаковић и Сенсеи Милан Јованов.

За организацију кампа је био задужен спортски директор савеза Данко Стојаковић а за надзор и план тренинга је био задужен председник савеза Светлан Скендеровски.

На крају кампа у оквиру Сајонара партија, генерална секретарка Ашихара савеза Србије, Сандра Бијелић доделила је сертификате о учешћу на кампу свим учесницима.

Камп је оцењен од стране свих спортиста као најуспешнији до сада по свим елементима које садржи оваква врста спортске активности.


Летњи Ашихара камп

За 2021 годину време одржавања летњег кампа је предвиђено за период од 1-7 Августа. Место одржавања је Доњи Милановац у хотелском комплексу Лепенски вир. Крајњи рок за пријаву је 19 Јул 2021, обзиром да је број места ограничен. Пријаве се врше преко тренера клубова, за пријатељске савезе, резервација се врши преко спортског директора Ашихара савеза Србије Данка Стојаковића на број: 063 46.46.16

Лепенски вир 2021
Подсећам вас на обавезну опрему и документа:
1.кимоно и појас
2.тренерка, шорц и мајце кратких рукава
3.патике за трчање
4.штитници за потколенице
5.заштитна кацига
6.штитник за зубе
7.штитник за гениталије(меки)
8.рукавице са отвореним прстима
9.важећа здравствена књижица
10.прибор за личну хигијену
11.папуче
12.лична карта или неки други важећи лични докумнет
13.за млађе узрасне категорије потписана изјава родитеља о сагласности учешћа на спортском кампу
Није обавезно:
1.резервни кимоно
2.купаћи
Време и место поласка поласка аутобуса ће бити накнадно објављено.
Осу!


МАМБА КУП 2021

Дана 22.05.2021. одржаће се Мамба куп у организацији Ашихара клуба Црна мамба, уз надзор Ашихара каикан савеза Србије.

Место одржавања је Сопот. Сала у којој ће се одржати такмичење је у основној школи Милица Павловић на адреси Кнеза Милоша 12. Окупљање спортиста је предвиђено за 8 часова. Такмичење ће почети у 9 часова церемонијом свечаног отварања. Ово је отворени куп где је могуће да било који стил узме учешће. Такмичење ће се одржати по Ашихара фул контактним правилима. За све такмичаре, судије и званичнике, обезбеђена је храна. Такође је обезбеђено медицинско, полицијско и дежурство службе обезбеђења. За спортисте су обезбеђене потврде о учешћу, медаље и пехари. Такмичење ће се одвијати на три татамија. Предвиђено време завршетка такмичења је око 20 часова. Крајњи рок за пријаве 10 Мај 2021.године.


RS CHALLENGE 2020

Саопштење!

Поводом неучествовања Ашихара каикан савеза Србије саопштавам јавности разлоге такве одлуке а они су:
(више…)