BRONZANE DEVOJKE

Na 4-tom Svetskom prvenstvu u Ashihara sportu

srpska reprezentacija je uspela da ostvari prognoze o osvajanju dve medalje i to od sportiskinja od kojih se to i očekivalo.

Milja Ponjavić, prošlogodišnja svetska kadetska prvakinja iz Brašova, ove godine je nastupila u juniorskoj konkurenciji u borbama i uslovno rečeno osvojila je „samo“ bronzanu medalju. Izgubljena borba od ruskinje Laure Balabonove, ali sa visokoim rezultatom 6:0, omogućila je rumunki Gimis Andrei da se domogne srebrne medalje.

Što se tiče druge reprezentativke Kristine Arsić, koja je nastupala u seniorskoj konkurenciji u borbama do 53kg, pobedama nad ruskinjama Deva Vladom i Gusarčuk Irinom, obezbedila je bronzu a upravo to saznanje je odlučilo da u odlučujućem meču sa rumnukom Marinom Merdare, poklekne tako da je izgubila taj meč sa minimalnom pobedom rumunke 1:0.

Druga dva predstavnika Uroš Majstorović  borbe do 75kg (ispao u četvrtfinalu) i Marko Stojanović, koji je izgubio dve borbe u kvalifikacijama, nisu uspeli da ostvare značajniji  rezultat ovoga puta. Treba spomenuti da je Marko Stojanović osvajač tri bronzane medalje 2009, 2010 sa Svetskog prvenstva i 2010 sa Svetskog kupa u Viborgu.

Svakako treba spomenuti nemerljivu ulogu Sandre Spasić, internacionalnog sudije, koja svojim aktivnim učešćem u suđenju daje izuzetan doprinos ugledu našeg saveza na međunarodnoj sceni kao što svojim ugledom i nadzorom obezbeđuje korektno suđenje kada su naši reprezentativci u pitanju.

Srpski Ašiharisti na svetskim prvenstvima učestvuju od 2007 god., a do 2009 god.počinju sa osvajanjem medalja. Do ovoga prvenstva srpski reprezentativci osvojili su 13 medalja(2 zlatne, 1 srebrnu i 10 bronzanih). Sa ove dve bronzane medalje, iz Đera u Mađarskoj, taj broj se popeo na 15 osvojenih medalja što znači da 5 godina za redom, srpski sportisti ovog borilačkog sporta, ne propuštaju priliku da na pravi način predstave srpsku ful kontakt školu borenja i zauzmu mesto, rame uz rame, sa najvećim imenima ovog sporta.

dodela medalje
dodela medalje
dodela medalje
dodela medalje
dodela medalje
dodela medalje
dodela medalje
dodela medalje
Milja, Sandra, Kristina
Milja, Sandra, Kristina
udarna ekipa
udarna ekipa
pobednički
pobednički
cela delegacija
cela delegacija