EVROAZIJSKI KUP 2017- MAĐARSKA

Dana 29.o4.2017 godine u Mađarskoj u Budimpešti, tačnije u novoj sportskoj sali u „Sigetsentmikloš“-u, održano je takmičenje koji ima tradicionalni karakter već dugi niz godina unazad. Učešće je uzelo 150 takmičara iz šest zemalja Mađarske, Srbije, Rusije, Rumunije, Turkmenistana i Slovačke. Ovoga puta izostale su tri zemlje, koje su do sada uzimale redovno učešće, a to su na veliko iznenađenje Danska, Uzbekistan i Kazahstan.

Borba se odvijala na tri tatamija, tako da je zahvaljujući dobroj organizaciji i manjem broju takmičara, ove godine takmičenje koje je počelo u 08h završilo oko 17h. Na takmičenju se desio teži nokaut koji je zadobio predstavnik Turkmenistana, u borbi sa ruskim predstavnikom, zbog čega je prevežen u bolnicu na dalje zbrinjavanje.

Srbiju je predstavljalo pet reprezentativaca a rezultati su sledeći :

1. Mirza Đuhić –      zlatna medalja (borbe seniori ; -80 kg)

2. Kristina Arsić –    srebrna medalja (borbe seniorke ; apsolutna kategorija)

3. Vuk Manić –        srebrna medalja (borbe deca 2008 ;  – 30 kg)

4. Mirvan Đuhić –    srebrna medalja (borbe seniori ; -70 kg)

5. Rastko Anđelić – bronzana medalja (borbe juniori ; apsolutna kategorija)

Uspešan nastup sa 100% učinkom nije slučajan. Stručni štab Ašihara saveza Srbije je još pre nekoliko godina doneo odluku da na većim međunarodnim  takmičenjima mogu učestvovati samo oni takmičari koji potencijalno mogu osvojiti medalje.

Atmosfera u srpskom timu je bila odlična, samo takmičenje u organizacionom smislu bilo je mnogo bolje nego prethodnih godina, ishrana i smeštaj za odličnu ocenu. Jedini loš utisak je ostavilo suđenje i to na sva tri tatamija pa je tako, između ostalih,  za zlatnu medalju oštećena i naša Kristina Arsić u susretu sa ruskom predstavnicom.

U slobodnom danu posle takmičenja srpski reprezentativci su obišli Budimpeštu koja je bila prepuna turista zbog prvomajskih praznika.

reprezentacija Srbije