ODRŽAN ASHIHARA BG IZAZOV ZA 2015

Tokom održavanja „Ashihara Beogradskog Izazova“, održanog na zakazani datum 6. Jun 2015.-te godine, opravdana je simbolika u nazivu jer je tokom turnira bilo previse izazova za takmičare.

Poštujući protokol posle uvodnog pozdrava konferansijea, reč je preuzeo Svetlan Skenderovski, začetnik Ashihara sporta u Srbiji. U svom govoru on se osvrnuo na cilj Ashihara sporta, a to je da se dostigne ravnopravni status sa svim ostalim iz porodice borilačkih sportova i zaključio da je održavanje turnira poput ovog pravi put da se dostigne taj cilj. Od funkcionera saveza ove godine plaketu su dobili gos.Boris Gajic,gos Ivan Stamenković, gđa Ana Mileusnić i gos Dragan Petković koji je i otvorio ovo takmičenje.

U prelepom ambijentu novog sportskog balona dnevna temperatura koja je bila oko 30 C stepeni porasla je za još koji dodatni stepen već pri prvim izvođenjima kata pokreta sa kojima je takmičenje počelo.Posle dobrog uvodnog zagrevanja zahvaljujući energiji devojčica i dečaka iz mlađih kategorija Ashihara sportista, a već sa prvim borbama atmosfera je uzavirala sve više i na kraju sa 50-om borbom na ovom turniru održana je najlepša i veoma napeta borba. Milutin Nikolić iz Smedereva se sastao sa Mirzom Đuhićem iz Prijepolja.Iz ove borbe, posle dva produžetka, merenja i preglasavanja, kao pobednik izašao je Milutin Nikolić, a da je odluka bila i za Mirzu Đuhića i to bi bila pravedna odluka.

Svoj pečat, dobrim borbama, na ovom turniru je ostavio i Mladen Radivojević iz kyokushin kluba „Budućnost“ a kuriozitet ovog takmičenja je bilo učešće dvojice takmičara  koji su bili učesnici 1-og „Karavan RG“ turnira koji je organizovan 2007. god., iste one kada je savez osnovan. Marko Njegomir, šampion tog legendarnog turnira, kao i Milan Ristović, učesnik istog, su se podsetili na stare dobre takmičarske dane.

Ashihara Kaikan savez Srbije je pokazao još jednom sposobnost da okupi dobre borce, podeli dobru sportsku pravdu i organizuje dobar turnir.

DSCF7250