ODRŽANO 5-to PRVENSTVO BEOGRADA ZA MLAĐE KATEGORIJE

u Subotu, 7.Maja 2011-te god., u S.C „Vračar“ održano je peto za redom takmičenje za najmlađe Ašihara sportiste. Pre svega treba reći da je ova manifestacija finasijski podržana od strane gradskog sekretarijata za sport, treću godinu za redom, a zatim naglasiti da se ovo takmičenje uvrstilo u najstarija takmičenja u organizaciji Ašihara saveza.

Ono što je primetno je da svake godine broj učesnika raste a takođe se primećuje da je prikazana tehnika kroz borbe i kate svake godine sve bolja. Jedino, što se na svu sreću ne menja,  je atmosfera na samom takmičenju. Iskrena ushićenja posle pobede, ili krokodilske suze uz roditeljsku utehu posle poraza, su nezaobilazni momenti koji i deci i roditeljima pomažu u sazrevanju. Mlađima da počinju da osećaju ukus života, koji nosi i pobede i poraze, a roditeljima da sazreju na još jednom zadatku kako se poneti i ponašati sa svojom decom upravo u mnogim takvim i sličnim situacijama koje u životu stoje ispred njih. 

ovo takmičenje je bila dobra takmičarska provera za 10-to Ashihara otvoreno prvenstvo u Mađarskoj, koje čeka najmlađe srpske reprezentativce već u iduću Subotu 14-tog Maja.