PRVA POBEDA U PROFI RINGU

U Rumuniji u gradu Sibiu u okviru kik boks kupa koji se tradicionalno održava svake godine 24 Maja 2014 god., pored amaterskih borbi koje su trajale skoro ceo dan, organizovano je i 8 profi mečeva. Tri meča su bila predviđena po MMA pravilima a ostalih pet po K1 pravilima.

Milutin Nikolić je imao zakazan meč u kategoriji do 80 kg a njegov protivnik je bio Nastase Bogdan iz kik boks kluba Škorpioni iz grada Jaši čiji su sportisti poznati po izuzetnoj snazi, odličnoj kondicionoj pripremi i izuzetnoj boks tehnici. Međutim, sve to nije pomoglo, kada se mladi sportista iz Rumunije našao ispred našeg Mlutina. U tri runde potpunom dominacijom u prikazanoj i plasiranoj tehnici Milutin Nikolić je pre svega izmamio aplauze prisutnih gledalaca a onda je usledila i jednoglasna sudijska odluka u njegovu korist.

Još treba napomenuti da je Milutin nastupio kao član međunarodnog Ashihara mix fight tima koji je imao još jednog predstavnika a to je bio rumun Predoi Flavijus koji je svojom borbom, u kojoj je nadmoćno pobedio Jeremiju Stefana rumuna iz kluba Škorpioni, potvrdio potpunu domnaciju novog pravca tokom ovog takmičenja, – ASHIHARA MIX FIGHT.