USPEŠAN NASTUP ASHIHARISTA NA 1-OM OTVORENOM KYOKUSHIN TURNIRU

Kao što je i najavljeno ašiharisti su 12:Juna (Subota) uzeli učešća na 1-om otvorenom turniru za juniore i seniore A i B klase u organizaciji kyokushinkai budokai saveza Srbije.

Predstavnici Ašihara stila su osvojili tri medalje. U B klasi u apsolutnoj kategoriji braća Paunović Mladen i Vladimir su dominirali i osvojili zlato i srebro. U finalnoj borbi između njih dvojice za primat u ovoj kategoriji odlučila je povreda ruke starijeg brata Vladimira koji je zbog toga predao meč Mladenu i na taj način mu omogućio da se domogne svoje prve medalje na nekom takmičenju. Mladen je pokazao poseban talenat za borenje i dve kvalifikacione borbe je dobio tehničkim nokautom.Pred Mladenom Paunovićem stoji sjajna sportska karijera ali na tom putu ga čeka predan dugogodišnji rad. Videćemo……..?

Junior  Bogdan Vujović je podigao svoju taktiku borenja na viši stepen i to mu je donelo zlatnu medalju. Ovim uspehom on je ostavio dosta loš period iza njega, u kojem nije uspevao i pored izuzetne snage i korektne tehnike da dominira na tatamiju.Ovaj uspeh i taktičko sazrevanje će verovatno biti prekretnica za njegovu takmičarsku karijeru, koja će mu omogućiti uspehe i na značajnijim turnirima.

Što se tiče A klase predstavnik našeg saveza Mikoš Robović je eliminisan u prvoj kvalifikacionoj borbi od austrijskog šampiona Manuela Leba koji je i osvojio turnir u A klasi u apsolutnoj kategoriji. Mada niko nije ni očekivao spektakularan obrt jer žreb očigledno nije bio naklonjen Milošu, preveliki respekt sa kojim je ušao u borbu sa već dokazanim šampionom, je bio razlog njegove lake eliminacije, a pritom poznajući njegove kvalitete borenja. Dobra lekcija za nauk Milošu i njegovim trenerima.

Sa ove tri medalje broj osvojenih odličja u 2010 godini je zaokružen na 15. Nadamo se da će se ovaj broj povečati i da će ova godina biti ispisana zlatnim slovima u istoriji Ashihara sporta.