15. Sabaki Challenge Spirit

Tradicionalno u dane katalickog uskrsa u Aprilu mesecu 2009 god. odrzano je 15-to po redu takmicenje koje predstavlja najveci izazov za Ashihara sportiste.Nazalost nasu delegaciju su ovoga puta predstavljali samo predsednik saveza Svetlan Skenderovski i trener kluba “Iruka” Sandra Spasic. Razlog zasto srpska delegacija nije imala predstavnika na ovom takmicenju je smena generacija u nasoj reprezentaciji i povlacenje iz takmicarskog ciklusa nasih dosadasnjih reprezentativaca Danijela Djermanovica i Dejana Djordjevica. Nikola Savic na koga smo jedino mogli da racunamo je po savetu lekara morao da pauzira zbog povrede.Obzirom da se radi o full kontaktnom borenju svi koji vode Ashihara savez imaju isto razmisljanje a ono je da je zastita zdravlja nasih sportista na prvom mestu. Ashihara savez kao novo formirani mlad savez ce postupnim trenaznim procesom iznedriti nove mlade snage a ovako zdrav pristup ce sigurno doneti i znacajne sportske rezultate.
Svakako da je prisustvo nase delegacije imalo pozitivni efekat jer se svake godine za vreme ovog takmicenja odrzavaju i godisnji sastanci svih predstavnika zemalja na kojima se donose vazne odluke.Predsednik saveza je ovom prilikom uspeo da obezbedi da se treci turnir iskustva uvrsti u kalendar medjunarodne Ashihara organizacije za dan 24 Oktobar 2009. godine pod nazivom „expirience trophy”
Poredovoga ovaj vredni dvojac je doneo i najnovije ekskluzivne snimke za emisije koje se mogu gledati samo na SOS kanalu.
Serijal ovih borbi ce poceti sa prikazivanjem od Septembra 2009 god. u okviru emisije borilacki sportovi u terminu cetvrtak 13.00h