ВАЉЕВО 2023- ЗИМСКИ ВИКЕНД СЕМИНАР

У календару годишњих активности Ашихара каикан савеза Србије стоји да је за дане 17,18 и 19 Март 2023. године предвиђено одржавање зимског викенд семнинара. Тако је и било.

У хотелу Омни центар у Ваљеву 17. Марта 2023. године у послеподневним часовима окупило се око 110 учесника семинара од чега је активно учешће узело 95 спортиста из Ашихара клубова Обилић-Чачак, Самурај-Инђија, Опленац-Топола, Будућност-Београд, Црна мамба-Раља, Цуру-Београд, Хјо-Београд и Вожд-Београд.

За први дан семинара (17-ти Март) био је предвиђен Кихон тренинг који је водио Семпаи Растко Анђелић. За други дан семинара била су предвиђена три спаринг тренинга који су имали за сврху да, поред напредка спортиста, и тренери добију еталон квалитетног борбеног тренинга а зарад постизања бољих резултата на међународним такмичењима. За спаринг тренинге био је задужен Сенсеи Светлан Скендеровски. За трећи дан семинара било је предвиђено изучавање „Шошин но ката соно ни“ а спортисти су били подељени у 7. група за које су били задужени помоћни тренери. На крају тренинга, групе су се међусобно такмичиле, тако што су групним извођењем показали како су савладали Кату. Ово је био уједно и тест за помоћне тренере да провере своје умеће преношења знања.

На самом крају уследила је и церемонија доделе мајсторских звања уобличене у сертификатима и оргиналним појасевима из Н.И.К.О. федерације Ашихара каикан из Јапана.

Звање 2.ог Дана добио је Саша Анђелић.

Звање 1.ог Дана добио је Растко Анђелић.

Евалуацијом семинара закључено је да је било организационих проблема који су санирани захваљујући напору хотелског менаџмента и спортског директора савеза. Најјачи утисак је да се кроз тренинге, било да су борбени или технички, могло приметити да су звања уједначена и да се тренери клубова држе строгих критеријума по питању доделе ученичких звања. Закључак је да је организовање и одржавање овог семинара испунило постављене циљеве а да треба обратити посебну пажњу приликом договора по питању хотелских капацитета и резервација од стране савеза.

Још треба истаћи да је хотел Омни центар у Ваљеву савршено место за одржавање спортских семинара по питању услуге, смештаја, исхране као и капацитета спортских сала за одржавање тренинга.

групна Ваљево 202
шпалир за доделу појасева
Растко и Саша Анђелић