ЛЕТЊИ КАМП – ЛЕПЕНСКИ ВИР 2022

У периоду од 1-7 Августа 2022 год. у хотелском комплексу Лепенски Вир у Доњем Милановцу одржан је летњи Ашихара камп.

Камп је имао 60 учесника од којих је 48 спортиста вежбало три пута дневно у кимонима а остали су се придруживали на јутарњим тренинзима који су били предвиђени за кондицију и снагу. На кампу је учествовало 33-oje спортиста Ашихара савеза из Србије под вођством сенсеија Светлана Скендеровског и 15 спортиста и пријатеља Ашихара клуба Арес из Брашова из Румуније које је предводио Шихан даи Дан Матусеа.

Програм кампа је установљен претходних година и има за циљ да се увећа општа кондиција, борбена кондиција и побољша техника. Циљ је постигнут вежбајући три пута дневно током 6 дана трајања кампа. Концепт јутарњих тренинга је био заснован на функционалном тренингу, за повећање снаге и кондиције, које је водио тренер младе репрезентације Славиша Миленковић.

Подневни тренинзи су били предвиђени за Кате. Ове тренинге је водио Шихан даи Дан Матусеа са његовим помоћницима.

Вечерњи тренинг је започињао са спаринг комбинацијама а на крају сваког тренинга су се радили спаринзи са по двадесет измена у трајању од једног минута.

За организацију кампа је био задужен спортски директор савеза Данко Стојаковић а за надзор и план тренинга је био задужен председник савеза Светлан Скендеровски.

Задњег дана кампа полагало се за Кју и Дан звања. Од наших тренера за 1. Дан положио је Растко Анђелић а за 2. Дан положио је Саша Анђелић.