Летњи камп 2021- Лепенски Вир

У периоду од 1-7 Августа 2021 год. у хотелском комплексу Лепенски Вир у Доњем Милановцу одржан је летњи Ашихара камп.

Камп је имао 80 учесника од којих је 70 спортиста вежбало три пута дневно у кимонима а остали су се придруживали на јутарњим тренинзима који су били предвиђени за кондицију и снагу. На кампу је учествовало 50 спортиста и пријатеља Ашихара савеза из Србије под вођством сенсеија Светлана Скендеровског и 30 спортиста и пријатеља Ашихара клуба Арес из Брашова из Румуније које је предводио Шихан даи Дан Матусеа.

Програм кампа је био осмишљен са циљем да се увећа општа кондиција, борбена кондиција и побољша техника. Циљ је постигнут вежбајући три пута дневно током 6 дана трајања кампа. Концепт јутарњих тренинга је био заснован на функционалном тренингу али је било и занимљивих изненађења као што је био тренинг Нипон Зенго концепта који се показао као изузетан изазов у кондиционом смислу као и фудбалска утакмица између Ашихара спортиста Србије и Румуније.

Подневни тренинзи су били предвиђени за Кате и за овај камп су одабране Наге но Ката соно сан и Кумите но Ката соно го. Кроз ову врсту тренинга увежбавале су се технике бацања као и захтевно комбиновање ручних и ножних техника.

Вечерњи тренинг је започињао са спаринг комбинацијама а на крају сваког тренинга су се радили спаринзи са по двадесет измена у трајању од једног минута. Овај начин вежбања је помогао да се повећа борбена кондиција.

Јутарње и вечерње тренинге су водили селектор Ашихара репрезентације Србије Дејан Ђорђевић и тренер репрезентације Славиша Миленковић. Ката тренинге је водио Шихан даи Дан Матусеа. Тренерски допринос вођењем тренинга су дали и Сенпаи Саша Анђелић са својим помоћним тренером Растком Анђелићем као и Сенсеи Сања Стојаковић и Сенсеи Милан Јованов.

За организацију кампа је био задужен спортски директор савеза Данко Стојаковић а за надзор и план тренинга је био задужен председник савеза Светлан Скендеровски.

На крају кампа у оквиру Сајонара партија, генерална секретарка Ашихара савеза Србије, Сандра Бијелић доделила је сертификате о учешћу на кампу свим учесницима.

Камп је оцењен од стране свих спортиста као најуспешнији до сада по свим елементима које садржи оваква врста спортске активности.