НАЦИОНАЛНО ПРВЕНСТВО СРБИЈЕ 2021 У АШИХАРА СПОРТУ

Дана 25.Децембра 2021.ве године одржано је национално првенство у Ашихара спорту.

Велика сала спортског центра „Мирко Сандић“ у Београду на Врачару је било идеално место за одржавање овог 15-ог по реду националног првенства Србије за 2021 годину.

На овом спортском такмичењу, на коме су могли учествовати само регистровани спортисти Ашихара каикан савеза Србије, учешће је узело 135 такмичара из 9 београдских и 5 клубова из других градова Србије.

Узајамну част да представници спортских институција поздраве спортисте и пожеле им успех на такмичењу имали су представници Спортског савеза Србије, Спортског савеза Београда, представници општине Врачар и Спортског савеза Врачара.

Посебну част својим обраћањем спортистима указао је мајстор вештине Вук Рашовић, легендарни спортиста, тренер и највећи промотер Џудо спорта.

Поздравни говор спортистима упутио је и Данко Стојаковић, спортски директор Ашихара каикан савеза Србије, који се спортистима захвалио на изузетном успеху постигнутом на недавно одржаном светском првенству у Ашихара спорту.

Зачетнику Ашихара спорта и вештине у Србији, сенсеи-ју Светлан-у Скендеровском, указана је част церемонијалног отварања овог националног првенства.

За најбољег такмичара проглашен је Филип Радуловић из АКК клуба „Обилић из Чачка“.

За најбољег техничара проглашен је Вук Манић из АКК клуба „Тигрови“ из Пирота.

За најуспешнији тим проглашен је АКК клуб „Самурај“ из Инђије.

У церемонији свечаног додељивања пехара и медаља учествовали су чланови управног одбора професор доктор Драгослав Башић, господин Зоран Тимотијевић и господин Борис Гајић.

Национално првенство Србије има тенденцију да се сваке године одржава у неком другом граду или на неком другом месту. Разлог за овакву стратегију развоја Ашихара спорта треба тражити у атрактивности овог спорта у свим његовим дисциплинама што је одличан предуслов за популаризацију овог спорта.