ASHIHARA BELGRADE CHALLENGE 2016

24 Septembra u s.d. „Voždovac“ na adresi Mijačka 5 održan je 2 turnir po redu pod nazivom Ashihara Belgrade Challenge (Ašihara Beogradski Izazov). Na turniru je učestvovalo 30 takmičara iz četiri zemlje Švedske, Rumunije, Crne Gore i Srbije koji su kroz 40-tak borbi pokazali prave vrednosti Ašihara sporta i svu lepotu ful kontaktnog borenja. Turnir je počeo ceremonijom svečanog otvaranja, zatim pozdravnim govorom predsednika saveza Srbije gospodina Svetlana Skenderovskog da bi potom usledilo intoniranje himni zemalja učesnica. Pozdravnu reč sportistima je uputila i novinarka gospođa Ana Mileusnić a turnir je otvorio gospodin Dragan Petković legenda karate sporta.

Selektovani takmičari su se borili u 8 težinskih i uzrasnih kategorija a turnir je počeo sa borbama najmlađih gde je Vuk Manić iz Ašihara Tigrova iz Pirota pokazao da nema konkurenciju. Podizanje temperature nastavilo se borbom između Kristine Arsić iz beogradskog kluba AKK1 i Ane Marie Micu iz koje je Kristina izašla kao pobednica. Borba kadeta pokazala je da je najspremniji u svakom segmentu bio rumun Laszlo Ionut. U borbama B klase težinske kategorije -70 kg najbolji je bio Mirvan Đuhić iz Brodareva, a u klasi senori do 70 kg zlato je osvojio Predrag Ranđelović iz Ašihara Tigrova iz Pirota. Usledila je borba juniora u teškoj kategoriji i tu je posle izgubljene neprikosnovene dominacije koju je imao do prošlog turnira ponovo pobedio Rastko Anđelić iz kluba Ždral. U kategoriji seniori do 80 kg je bilo baš žestoko a finalna borba u ovoj kategoriji je ostavila utisak najbolje borbe na turniru. Mirza Đuhić iz Brodareva se suprostavio švedskom takmičaru Amandu Morinu koji je prethodno borbe uglavnom dobijao prekidima i u fantastičnom okršaju, posle drugog produžetka, preglasavanjem sudija 3:2 pobedio je gosta iz Švedske. Za kraj turnira pravi šlag na tortu jer je usledio okršaj dva kolosa, rumuna Aleksandra Babie i Mladena Radivojevića iz kyokušin kluba Budućnost, u kome je Aleksandar Babia pokazao zašto je višestruki svetski prvak iako mu je Mladen pružao žestok otpor i pokazao se do sada u najboljem izdanju.

Na turniru su pored Ašiharista učestvovali i kyokushin takmičari iz Crne Gore iz kluba Herceg Novi, iz kluba Budućnost iz Beograda kao i iz Kyokushinkai Karate Saveza Srbije koji vodi gospodin Slavko Simonović.

Turnir je počeo oko 10.30 časova a završio oko 17 časova. Na turniru je bila jedna povreda arkade sportiste Marka Mitrovića, koja je sanirana u urgentnom centru, a do koje je došlo zbog sudara glavama.

Po svim kriterijumima turnir je zaslužio najviše ocene u organizacionom smislu a odlične borbe svih učesnika su ponovo doprinele da popularnost Ašihara sporta i kyokušinaki sporta iz porodice ful kontaktnih sportova dobiju na popularnosti.

Ashihara Belgrade Challenge
Ashihara Belgrade Challenge