LETNJI KAMP 2018

U periodu od 5-13 Avgusta, u Grčkoj na ostrvu Evia u mestu Edipsos, održan je letnji Ashihara kamp.summer camp 2018
Kamp je brojao 105 učesnika. Od ovog broja aktivno učešće u treninzima Ashihara sporta je uzimalo oko 55 sportista. Na jutarnjim – kondicionim treninzima pridružilo bi se još desetak vežbača. Ostatak do punog broja činili su članovi porodica sportista kao i prijatelji saveza, koji su iskoristili dobru priliku, da provedu prelepih 9 dana druženja sa Ashihara sportistima.

Kamp je po svim parametrima bio uspešan počevši od smeštaja (hoteli Anesis, Eliana, Galaxy i Kekrops), ishrane (restoran „Capetan Cook“), sportskog terena na kome su održavani treninzi (fudbalsko igralište sa veštačkom travom) kao i sportske sale u kojoj je održano polaganje za pojaseve. Kvalitet treninga pod vođstvom tri sensei-a Svetlan Skenderovski, Dan Matusea i Petre Bulmaga uz asistenciju sedam senpai-a  Sandra Spasić, Dušan Mandarić, Saša Anđelić, Dejan Đorđević, Sanja Stojaković. Miljana Mladenović i Kristina Arsić je bio zagarantovan.

Osam sportista iz kluba „Ookami“ iz Beograda je polagalo i položilo za zvanje 8 kyu, a Kristina Arsić je polagala za majstorsko zvanje 1 Dan (inače je već nosilac majstorskog zvanja u drugim borilačkim stilovima). Njen program za polaganje je bio najatraktivniji jer je dosta zahtevan pa posle odrađenog testa snage (100 sklekova, 100 čučnjeva, 100 trbušnjaka), kata shoshin ichi, nage ichi, kumite sono go, nastavila je polaganje sa 20 borbi po 1 minut sa razlićitim protivnicima. Ovo je bio izuzetan fizički i mentalni test koji je uspešno prošla kako su ocenili članovi komisije sensei Svetlan Skenderovski (3.Dan), sensei Dan Matusea (3.Dan) i sensei Petre Bulmaga (3.Dan).

Kamp je od većine učesnika ocenjen kao dosad najuspešniji u organizaciji Ashihara kaikan Saveza Srbije. Veliki doprinos ovako dobro organizovanom kampu u smislu organizacije putovanja, prevoza, izbora hotela za smeštaj, organizacija ishrane i sportskih terena zaslužna je turistička agencija „Rini Travel“ iz Beograda koja se specijalizovala za sportski turizam.

Po svim procenama ovaj kamp po broju učesnika bi iduće godine trebao da bude znatno posećeniji.

Klikom na donji link možete pogledati program kampa:

Summer camp 2018