ŠAMPIONI KRALJEVA 2015

U organizaciji karate klluba „Reikon iz Kraljeva“, regionalnog kraljevačkog karate saveza, saveza za borilačke veštine Raškog okruga i saveza borilačkih sportova grada Kraljeva organizovan je XII-ti po redu turnir „CHAMPION OF KRALJEVO“.

Ashihara savez Srbije, se odazvao na poziv profesora Zorana Jakovljevića-trenera karate kluba „Reikon“, i iskoristio ovo masovno takmičenje, da se kroz sportske borbe predstavi kraljevačkoj sportskoj javnosti.

Već sa počecima prvih a i tokom 20-tak borbi mogla se uočiti silovitost i lepota Ashihara stila a obzirom da je ovo bilo prvo takmičenje za kalendarsku 2015 godinu kao i činjenica da se za veoma kratko vreme pristupilo pozivanju takmičara za ovu manifestaciju, ni ovi atributi nisu bili u punom izražaju. Ipak, krajnji utisak svih učesnika kao i većine posmatrača u sportskoj hali na gradskom keju je da Ashihara borba osvaja na prvo gledanje.

Ističemo da su svi učesnici za ovaj trenutak njihovog znanja i spremnosti,dali svoj maksimum,  a primetno je bilo da su svi izgarali na tatamiju. Ipak, za ovo takmičenje izdvojićemo sledeće takmičare:

Aleksandar Sandić iz kluba „Tora“ je posle dužeg odsustva iz takmičarskog procesa ponovo zapaženo učestvovao osvojivši drugo mesto a prepreka do zlatne medalje je bio Uroš Majstorović  iz kluba „Tsuru“.

Od juniora Nikole Kuburovića iz kluba „Hyo“ koji je u seniorskoj konkurenciji osvojio zlato i pokazao izvanredan borbeni duh, snagu i kondiciju u narednom periodu se očekuje da nastavi sa ozbiljnim radom i podizanju tehničkog nivoa pa i rezultati i na međunarodnoj sceni neće izostati.

Kristina Arsić pokazala je standardno dobru formu te je u svoju sportsku riznicu ponela još jednu zlatnu medalju.

Osvajači medalja:

zlatne medalje:

Uroš Majstorović(Tsuru) Lazar Šponja(Ookami), Nikola Kuburović(Hyo), Teodor Berger(Tsuru), Kristina Arsić(Ookam)

srebrne medalje:

Aleksandar Sandić(Tora), Nikola Pegan(Vožd), Aleksandar Cvijanović(Vožd), Dušan Trajković(Budućnost-kyokushin), Martina Kasić(Vožd)

bronzane medalje:

Dušan Kurbalija (Tsuru), Miloš Kovač (Vožd), Dušan Babić (Tsuru), Milan Mladenović (Vožd).
DSCF7163