ASHIHARA SABAKI WORLD CHAMPIONSHIP

Sumiranjem utisaka, po pitanju organizacije Ashihara Sabaki Svetskog prvenstva, Ashihara kaikan savez Srbije i Beograda su u potpunosti zadovoljni a kako i ne bi bili kada sa svih strana sveta stizu mnogobrojni mejlovi puni zahvalnosti za odlicnu organizaciju i neocikivanu dobrodoslicu od strane svih domacih ucesnika u organizaciji ovog sportskog spektakla.
Jos je vece zadovoljstvo kada se osvrne na postignute rezultate pa sumiran uspeh nasih reprezentativaca je sledeci:
Osvojeno je pet juniorskih medalja i to:
1. Milja Ponjavić- bronzana medalja kadetkinje -50kg
2. Kristina Arsic – zlatna medalja juniorke -55kg
3. Katarina Stanisavljevic- srebrna juniorke -55kg
4. Milica Tomic- bronzana medalja juniorke – apsolutna
5. Predrag Ranđelović – juniori -65kg
Kada je senorska konkurencija u pitanju osvojene su dve bronzane medalje i to:
1.Milutin Nikolic – -75kg
2.Vuk Ribic- -90kg
Postignut je istorijski uspeh. Kod juniora, u istorijatu Ashihara sporta, ostace zabelezeno prvo zlato Kristine Arsic a sto se tice seniora sa ove dve osvojene bronze do sada je osvojeno ukupno 5 bronzanih medalja na svetskim prvenstvima od kada je Srbija prvi put pocela da se takmici od 2007 godine, a samo pravila su ovoga puta sprecila da se u kategoriji do 75 kg ne svira srpska himna, jer je Milutin Nikolic dominirao u svim segmentima borbe u toku dve obavezne runde ali je posle merenja izgubio na razlici u kilogramima od azerbejdzanskog reprezentativca. Inace svojim na oko leprsavim tehnikama i kretanjem na kome bi mu pozavideli vrhunski borci ostavljao je publiku a i protivnike bez daha. Upravo zbog ovoga Milutin Nikolic je bio miljenik publike a uspeo je da osvoji paznju i Kancha Hidenori Ashihare koji je odlucio da ga proglasi za najboljeg domaceg takmicara.
Ono sto bismo izdvojili kao poseban utisak je izjava lidera svetske Ashihara organizacije da je ovo do sada najuspesniji Sabaki na kome je prisustvovao i u to ime dodelio je posebnu zahvalnicu Svetlanu Skenderovskom predstavniku Srbije uz poziv i ponudu za uzvratnu posetu Japanu uz njegovo licno gostoprimstvo.
Takodje treba naglasiti da je organizacija ovog svetskog prvenstva u finasijskom smislu bila bez podrske Grada i Republike pa je zasluga organizatora i prijatelja saveza koji su pomogli odrzavanje jednog ovako znacajnog borilackog spektakla jos veca a Ashihara savez korist vidi u omasovljvanju ove vestine i sportske discipline sto ce se u narednom periodu i desiti jer se na Banjici u sportskom centru Vozdovac otvara novi klub koji ce voditi instruktor Sandra Spasic, u Smederevu sekcija koju vodi Milutin Nikolic a u Nisu od 1 Decembra se otvara sekcija u okviru kudo kluba koju ce voditi Andrija Zivic.
Koliko je zahtevna odrzavanje jednog svetskog prvenstva u prilog govori cinjenica da je zbog slozenosti organizacionih problema na sastanku predstavnika zemalja odluceno da se svetska prvenstva odrzavaju svake dve godine tako da ce se sledece odrzati u Madjarskoj u Budimpesti 2014 godine.
sl.1-Svecano otvaranje sl.2-Kristina Arsic i Katarina Stanisavljevic -sampionka i vicesampionka sl.3 Svetlan Skenderovski(predstavnik Srbije), Kim Andersen(predsednik Evropske federacije), Hidenori Ashihara(lider svetske organizacije) i ambasador Japana Toshio Tsunozaki, sl.4- Milutin Nikolic sa osvojenom bronzom (drugi sa desne strane)

 

KOMPLETNE ZVANICNE REZULTATE MOZETE NACI NA WEB ADRESI : www.ashihara2012.info