ASHIHARA SAVEZ SRBIJE POSTAO PRIDRUŽENI ČLAN SAVEZA SPORTOVA SRBIJE

Rešenjem 02-85/3 od 12 Juna 2012 godine koje je potpisao generalni sekretar dr.Dane Korica donešena je odluka upravnog odbora Saveza Sportova Srbije da se ASHIHARA KAIKAN SAVEZ SRBIJE primi za pridruženog člana ovog saveza.

Od datuma uspostavljanja ove veštine i sporta u Srbiji, 20 Marta 2007 godine, primarni cilj je bio postizanje ravnopravnog statusa u okviru porodice borilackih sportova i uvodjenje u legalne tokove svih sportskih organa i struktura Republike Srbije.

Sa ovim rešenjem, uzevši u obzir da je Ashihara Savez Beograda, član Saveza Sportova Beograda od 2008 godine, taj cilj je kompletiran.

Do ovog istorijskog trenutka se mnogo ulagalo u afirmaciju ovog sporta a sada je otvoren put da se radi još više i da Ashihara sportisti zajedno sa svim drugim sportistima Srbije opravdaju zvanje sportske nacije .

Povodom ovog veoma značajnog događaja za sve Ashihariste, kao i svetskog prvenstva u organizaciji ovog saveza,  godišnja skupština ovog saveza za 2012 godinu će biti obeležena na najsvečani način do sada.

resenje