RETROSPEKTIVA 2010

Ashihara savez je ostavio iza sebe veoma uspesnu godinu. Ucescem na 6 takmicenja koji su imali medjunarodni karakter osvojeno je sveukupno 28 medalja, od toga 11 zlatnih, sedam srebrnih i 10 bronzanih medalja.
Prvo takmicenje je bilo pocetkom 2010 god.u organizaciji full kontakt kyokushinkai saveza Srbije, ciji je predsednik gospodin Vojkan Bizic.Ashiharisti su osvojili dve medalje:
1.Sandra Spasic u kategoriji kata zlatnu medalju i
2.Zeljko Vukovic u borbama, do 70 kg srebrnu medalju.
DELEGACIJA ASHIHARISTA NA KYO TURNIRU

U Aprilu mesecu usledilo je istorijsko ucesce ashiharista na 16-om Sabaki Challenge Spirit takmicenju, svetskom prvenstvu za ashihariste, gde je
1.Marko Stojanovic u kategoriji do 85 kg osvojio bronzanu medalju.
MARKO STOJANOVIC NA POBEDNICKOM POSTOLJU(poslednji s' desna)

Ovo je bio prvi i najveci uspeh dosada ostvaren na ovom takmicenju a svakako ce biti najznacajniji u istorijatu Ashihara sporta.
9.otvoreno prvenstvo Madjarske svakako nije proslo nezapazeno od strane srpskih reprezentativaca jer su na tom takmicenju u mesecu Maju u predgradju Budimpeste, Dunaharastzi-ju, osvojili 4 zlatne, 2 srebrne i tri bronzane medalje.
Medalje su osvojili sledeci reprezentativci:
1.Ana Anđelić poletarci-srebrna

2.Maša Čačija pionirke-bronzana

3.Rastko Anđelić pioniri-zlatna

4.Katarina Stanisavljević juniorke-bronzana

5.Miloš Bešević juniori-zlatna

6.Milan Bojić seniori -75 kg-zlatna

7.Miloš Robović seniori +90 kg-zlatna

8.Vuk Ribić seniori +90 kg-srebrna

9.Vladimir Paunović seniori +90 kg-bronzana
ashiharisti sa osvojenim medaljama

12 Juna ashiharisti su uzeli ucesce na jos jednom kyokushin turniru, ovoga puta u organizaciji kyokushinkai budokai saveza Srbije, ciji je predsednik gospodin Zarko Dukic.
Ovoga puta uspeh je bio sledeci: Mladen Paunovic zlatna medalja, Vladimir Paunovic srebrna medalja B klasa apsolutna kategorija, Bogdan Vujovic kategorija juniora zlatna medalja.
USPESAN NASTUP ASHIHARISTA NA KYO BUDOKAI TURNIRU

Oktobar mesec je bio rezervisan za 4-ti beogradski Ashihara trofej koji je bio veoma zapazen sportski dogadjaj za 2010 godinu.Uspeh Ashiharista zajedno sa kyokushincima dva saveza full kontakt kyoukushinkai saveza Srbije i kyokushinkai budokai saveza Srbije, koji su zajedno predstavljali jedinstvenu full kontakt reprezentaciju Srbije je bio fantastican.Srbi su osvojili 4 zlatne medalje, 3 srebrne i 6 bronzanih medalja.
Rezultat 4-tog Bg Trofeja:
bronzana medalja:
1.Katarina Stanisavljević,
2.Jelisaveta Mandaric,
3.Velimir Radosavljević,
4 Dejan Domanovic,
5.Dragan Jokic i
6.Vuk Ribic .
srebrna medalja:
1.Uros Majstorovic,
2.Marko Djukic
3. Andrija Bozovic
zlatna medalja:
1.Bogdan Vujovic,
2. Stefan Pesic,
3.Slavisa Obradovic
4. Milovan Djekovic


JELISAVETA MANDARIC I KATARINA STANISAVLJEVICBOGDAN VUJOVICVELIMIR RADOSAVLJEVICDEJAN DOMANOVIC UROS MAJSTOROVICSTEFAN PESICSLAVISA OBRADOVICMILOVAN DJEKOVIC MARKO DJUKICVUK RIBICANDRIJA BOZOVIC

Na kraju godine slag na torti. Na 3-cem prvenstvu Evrope za kadete i juniore odrzanom u Decembru mesecu u Rigi u Letoniji,
1.Katarina Stanisavljevic je u kategoriji juniorki 16-17 god. do 51 kg osvojila srebrnu medalju a
2.Bogdan Vujovic u kategoriji juniora 16-17 god apsolutna kategorija osvojio bronzanu medalju.
srbi sa osvojenim medaljama u drustvu prijatelja Dan Matusea

Na 4-toj godisnjoj skupstini zakljucak Svetlana Skenderovskog na kraju izvestaja o radu je bio:“Neka ovako bude zauvek“.
SVETLAN SKENDEROVSKIKATARINA STANSAVLJEVIC-najbolja juniorka za 2010BOGDAN VUJOVIC-najbolji junior za 2010MARKO STOJANOVIC-najbolji sportista Ashihara saveza za 2010 godinu