SABAKI KAMP 2011

U malom gradiću Praesto nedaleko od Kopenhagena u Danskoj nalazi se japanska akademija Bosei, kao istureno odelenje Tokai univerziteta. Ovo mesto, koje po svom ambijentu u potpunosti odgovara nameni, je izabrano za letnji Sabaki kamp od 29 Juna do 3 Jula, na kome je učestvovalo više od 150 učesnika pod vodjstvom kanča Hidenori Ashihare.

 Još jednom je mladi naslednik pokazao svu raskošnost veštine, znanja i primenljivosti tehnike, a zatim je organizovano i polaganje za viša učenička i majstorska zvanja. U okviru ovog ispita Svetlan Skenderovski je verifikovao zvanje trećeg Dan-a, a Sandra Spasić, Saša Andjelić i Svetlan Spasić zvanje prvog Dan-a.

Ono što se desilo na sastanku svih predstavnika zemalja je istorijski uspeh za Ashihara savez Srbije i Beograda, jer je na predlog Rumunske i Ruske federacije, Beograd kao glavni grad Srbije dobio organizaciju Sabaki Challenge Spirit takmičenja za 2012 godinu. Veliki ispit organizacionih sposobnosti za ova dva mlada saveza, ali i mogućnost da svi prepoznaju snagu i ogromnu enregiju ljudi okupljenih oko ova dva saveza. U tom smislu pripreme su već počele i ovo je zvaničan poziv svima koji mogu i žele da pomognu da se ovo takmičenje održi na prepoznatljivom nivou, koji su uzdigli i Beogradski Trofej na nivo ozbiljnog medjunarodnog takmičenja.