USPEŠNA PROMOCIJA AŠIHARE U NIŠU

Ovakav naslov su uslovile pozitivne reakcije svih onih koji su učestvovali na seminar treningu.  Trening je kao što je i najavljeno bio podeljen u tri dela. Prvi deo je bio predvidjen za vežbe snage i kondicije sa posebnim vežbama za čvorište tela. U drugom delu, koji je objasnio izučavanje Ašihare kao veštine, učesnici su imali priliku da nauče nekoliko samoodbrambenih kombinacija i pojasne suštinu Sabaki metoda, koji je karakterističan za ovu borilačku veštinu. Za kraj je ostavljen segment koji je približio Ašiharu kao sportsku disciplinu. Posle brzog pregleda sportskih pravila prešlo se na sportske borbene kombinacije, koje su očigledno bile šlag na torti ovog borilačkog treninga, jer su ih učesnici radili sa energijom kao na početku treninga a ne na izmaku trećeg sata u punom ritmu.

Deo treninga je propratila i domaća televizija Bell Amie a u programu uživo priliku da kažu nešto više o Ašihari imali su Saša Anđelić, predsednik Ašihara kaikan saveza Srbije i Aleksandar Mišković predstavnik Ašihare za južni region. Trener karate kluba „Elid“ Saša Marković je u ovom intervjuu objasnio motive sportske saradnje dva borilačka pravca.

Ovim putem Ašiharisti žele da se javno zahvale za gostoprimstvo i prilici da demonstriraju Ašihara veštinu i sport, trenerima karate kluba „Elid“ iz Niša, Radošu i Saši Markoviću.

Takođe ovo je prilika da se zahvalimo svima onima koji su učestvovali i prisustvovali treningu i dali doprinos prvom javnom času Ašihare u Nišu. Verujemo da će ih biti još.