7.BG ASHIHARA TROFEJ

29 Marta u Beogradu u sportskoj hali s.d.”Voždovac“ održan je 7.Beogradski Ašihara Trofej.Ovaj prestižni turnir kada je Ašihara sport u pitanju okupio je 50 takmičara iz šest beogradskih  klubova a obzirom da je ovo tradicionalno otvoreno prvenstvo  prijave su stigle i iz Smedereva, Niša i Novog Sada kao i iz Rumunije iz Ašihara kluba „Ares“.Od drugih borilačkih pravaca pridružili su se kjokušinkai klub „Budućnost“ koji vodi Milan Jovanov a od zemalja iz okruženja prijava je stigla iz Crne Gore iz kjokušinkai akademije“Pešikan“.

Zahvaljujući izuzetnoj atmosferi,  tokom 8 sati takmičenja, svi sportisti i poklonici Ašihara sporta proveli su još jedan divan sportski dan, uživajući u borbama po ful kontaktnim pravilima, jer su se svi sportisti borili do poslednjeg atoma snage. Ovom divnom sprotskom ambijentu doprinele su i sudije koji su ovoga puta delili sportsku pravdu “ni po babi ni po stričevima” pa su se na kraju na najviši tron popeli najbolji, što i jeste svrha sporta. Sigurno je ovako usaglašenom suđenju doprinela i činjenica da je tog dana prvi put uvedena mogućnost izazova sudijama, koji su treneri dobro koristili.

Za najbolji tim proglašen je Ašihara „Ares“ tim iz Rumunije, koji je osvojio najviše medalja po kategorijama, a za najboljeg pojedinca proglašen je Milutin Nikolić iz Ashihara kluba „Despot“ iz Smedereva, treću godinu za redom.