GOSTOVANJE U NIŠU

13. Aprila u Nedelju Ashiharisti su uzeli učešće na 3-ćem prvenstvu Srbije u Kudo-u. Takmičenje se održalo u sportskoj sali osnovne škole Mika Antić u Nišu i moramo priznati da je veličina i funkcionalnost ovog sportskog objekta iznenadila sve članove delegacije Ashihara saveza koji su očekivali održavanje ovog događaja u manjoj sportskoj sali.

Ashiharisti su imali dva predstavnika Milutina Nikolića i Nikolu Radosavljevića i oba su pripala kategoriji -270 (kategorije se u Kudo-u računaju po koeficijentu visina+težina).

Milutin Nikolic je osvojio zlato a Nikola Radosavljevic srebro u direktnom okršaju u finalu. Dva neustrašiva borca,  shvativši da su obojica u finalu predlog trenera Svetlana Skenderovskog da neko preda borbu, obzirom da su predstavnici istog saveza glatko su odbili.

Borba koju su prikazali je izmamila aplauz svih prisutnih jer je u drugoj rundi Milutin Nikolić munjevito plasirao kružni udarac nogom sa strane i nokautirao Nikolu Radosavljevića. Zbog ovog poteza Milutin Nikolic je proglašen za najboljeg borca turnira. Nikola Radosavljević je pokazao koliko ume i može u potpunoj dominaciji u prethodnoj borbi koju je završio predajom njegovog protivnika zbog poluge na ruci.

Domaćini su napravili lep gest organizujući zakusku za sve takmičare u restoranu“ Kulinarski ring“.

U ime Ashihara saveza im se zahvaljujemo i podržavaćemo i nadalje njihov rad i razvoj Kudo sporta u Srbiji.