ŠOKANTNA VEST!!!

VEROVALI ILI NE, MEĐU PRVIM PRIJAVAMA KOJE SU STIGLE NA ADRESU SAVEZA SRBIJE, A KOJI JE ORGANIZATOR SVETSKOG PRVENSTVA U ASHIHARA SPORTU U MESECU OKTOBRU U BEOGRADU, STIGLE SU PRIJAVE DVE ZEMLJE KOJE NIKADA DO SADA NISU UČESTVOVALE NA SVETSKOM PRVENSTVU.PRVA,KOJU ĆEMO SPOMENUTI JE GRČKA, ČIJI JE PREDSTAVNIK  NIKOS ALEKSOPULOS NAPRAVIO PRESEDAN U SVOJOJ DOSADAŠNJOJ PRAKSI I U IME SRPSKO-GRČKOG PRIJATELJSTVA REŠIO DA SA SVOJIM TAKMIČARIMA UZME UČEŠĆE U OVOM SPEKTAKLU.

IPAK, MORAMO PRIZNATI, ŠOKANTNA VEST SLEDI TEK SADA A ONA JE DA JE PRIJAVE ZA SVOJE TAKMIČARE POSLAO I JAPAN. ZA NEUPUĆENE SLEDI POJAŠNJENJE, ZEMLJA KOJA JE POSTOJBINA ASHIHARA SPORTA I VEŠTINE, NIKADA DO SADA NIJE UČESTVOVALA NA SVETSKOM PRVENSTVU. DUGO SU SE LOMILA KOPLJA IZMEĐU PREDSTAVNIKA ZEMALJA I KANČA HIDENORI ASHIHARE, KOJI JE NASLEDIO ODLUKU OSNIVAČA – SVOGA OCA HIDEYUKI ASHIHARE, DA HONBU NE UČESTVUJE U SPORTSKIM TAKMIČENJIMA. OBJAŠNJENJE JE BILO DA NA IZVORU NE TREBA KVARITI VEŠTINU SPORTSKIM PRAVILIMA. OD MESECA OKTOBRA DESIĆE SE I TAJ PRESEDAN I ZAMISLITE GDE, U SRBIJI.

SA JEDNE STRANE IZNENAĐENJE DO NEBA, SA DRUGE KADA SE BOLJE RAZMISLI, MOGLO SE NASLUTITI DA ĆE SE TO DESITI. PERIOD U ZADNJE DVE GODINE JE OSETNO DONEO PROMENE U  N.I.K.O.“ASHIHARA KAIKAN“ ORGANIZACIJI. PRVA ODLUKA KOJU JE DONEO KANCHO JE BILA SMENA DOTADAŠNJEG PREDSTAVNIKA JAPANSKIH INTERESA ZA EVROPU, GOSPODINA JENSA BJEREKAERA IZ DANSKE. NA NJEGOVO MESTO JE  POSTAVLJEN, TAKOĐE DANAC, GOSPODIN KIM ANDERSEN. ODMAH JE DONEŠENA ODLUKA DA SVETSKO PRVENSTVO POSLE 17 GODINA ODRŽAVANJA U DANSKOJ KRENE NA PUT OKO SVETA, TAKO DA JE PROŠLE GODINE U RUMUNIJI U BUKUREŠTU, ODRŽANO PRVO NOVO SVETSKO PRVENSTVO A ZA DRUGO PO REDU ČAST JE PRIPALA SRBIJI.

PO OVOJ A I PO DRUGIM ODLUKAMA, RECIMO DA SE NAGRADE NAJBOLJI STRANI I DOMAĆI TAKMIČAR PO 1.000 EUR , KANCHO HIDENORI ASHIHARA JE POKAZAO  DA ORGANIZACIJU ŽELI DA VODI NA MODERAN I ATRAKTIVAN NAČIN U SKLADU SA TRENUTNIM SPORTSKIM TRENDOVIMA U BORILAČKIM VEŠTINAMA.PRATIĆEMO I OBAVEŠTAVAĆEMO VAS I DALJE O DOSLEDNOSTI NAŠEG KANCHA A ČINI NAM SE DA SLEDE POTEZI KOJI ĆE DODATNO OJAČATI POZICIJU N.I.K.O „ASHIHARA KAIKAN “ ORGANIZACIJE.

POSLE ODRŽAVANJA ASHIHARA SABAKI SVETSKOG PRVENSTVA OSTAĆE ZAUVEK ZABELEŽENA ČINJENICA DA SU JAPAN I GRČKA PRVI PUT OPROBALI ZNANJE I SPORTSKU SREĆU U SRBIJI 2012 GODINE.

KANCHO HIDENORI ASHIHARA PORED SLIKE SVOGA OCA I OSNIVAČA HIDEYUKI ASHIHARE